Класика за ценители от тримата български тенори в Благоевград

  • 01 май 2017, 19:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 15 4

15

Тримата български тенори „Уникални гласове“ ще изнесат впечатляващ концерт в Благоевград.  Изявата им е на 4 май в зала „Яворов“ от 19:00 часа. Изпълнителите ще зарадват почитателите си със своя талант и великолепни изпълнения. След изключително успешни гастроли у нас и в чужбина, тримата певци ще подарят истински музикален празник на жителите и гостите на Благоевград. Публиката ще чуе невероятни изпълнения на евъргрийни, класически арии, канцонети, руски и български шедьоври в различни стилове.

„Уникалните гласове“ - Георги Петров, Борис Луков и Веселин Вачев пресъздават музика за мечти и любов, светлина от чувства, топлина от нежност. Съчетават красотата на оперния глас с различни музикални жанрове - поп, рок, джаз.

Георги Петров притежава уникален плътен и в същото време звънлив тембър, който трудно може да сбъркате. Веселин Вачев е солист на Ансамбъла на Българската армия. Притежава голяма музикалност и усет към стила и хармонията.

Борис Луков е считан за една от бъдещите оперни надежди на България, едва на 22 години е приет за един от тенорите в трио "Уникалните Гласове". Наред с изявите на триото неговият талант не остава незабелязан за ръководството на Държавна Опера Варна, където е поканен да бъде един от солистите на театъра и изпълнява роли из оперите на Верди, Пучини, Леонкавало и други големи композитори. Концертът в Благоевград се очаква с голям интерес.

Почитателите на музиката ще станат част от впечатляващо представление. Билети за събитието се продават на касата на зала „Яворов“.