Класни стаи от ново поколение посрещат бургаските първолаци

  • 16 септември 2019, 14:30
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium dfbe0be8c10784d50865d8a5d56f9bd5

Общо 2 200 първокласници прекрачиха училищния праг в община Бургас днес.

Новото тази година е, че близо 100 класни стаи посрещат първолаците напълно ремонтирани и модерно оборудвани.

Те имат антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове (с опция да се конфигурират по различен начин), модерни интерактивни дъски, които могат да се комбинирани с електронни учебници и електронен дневник.

Обновяването на стаите е по проект „Първокласно начало”, който Община Бургас реализира. Стойността на инициативата е в размер на 1 000 000 лева, които са заложени в местния бюджет за тази година.

Тази учебна година е по-специална за Бургас, тъй като в града врати отваря и Медицинският факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Прагът на висшето учебно заведение за първи път прекрачиха 33 момичета и 7 момчета, които ще преминат 6-годишно обучение.

Само 12 от студентите са от Бургас, а останалите 28 са от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Плевен, Сливен, Стара Загора. Учебните занятия във факултета започват от утре – 17 септември.

На откриването присъстваха кметът Димитър Николов, ректорът на университета – проф. Магдалена Миткова, деканът на факултета по Медицина доц. Цветан Велинов.