Клубове по роботика и изкуствен интелект в София Тех Парк

  • 17 февруари 2020, 19:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f %d1%82%d0%b5%d1%85 %d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba3

Клуб по роботика отваря врати в София Тех Парк. Той ще е част от 6-те клуба, които ще са част от Club House. Нашата цел е да приближим роботиката по-близо до учениците и същевремено работим за обединяване на иновативните проекти в сектора, казват организаторите на форума. 

Те са категорични, че развитието на образованието за тях не е просто PR трик, а стратегическа цел. Заради това и организират робо мапинг на образователния сектор.

Заедно с клуба по роботика към ТУ-София създават интерактивна карта с всички клубове по роботика в България. В нея са се включили над 15 училища и академии. 

През изминалата седмица заедно с клуба по роботика към ТУ-София стартираха първите публични лекции под бранда "Robo Talks", насочени от компании към студенти, търсещи отговори на инженерни въпроси. Александър Николов от R&D центъра на швейцарската Zuhlke разказа как се разработва софтуер за управление на роботи. 

Club House е автономна част от Groworking Space и представлява многофункционална зала за формални и неформални събития, които насърчават продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи.

Още от самото начало в Club House стартират 6 различни клуба:


  • Space Club – за фенове на космическите науки и технологии;

  • Дрон+ Клуб –  за почитетели на дронове и въздухуплавателини технологии;

  • Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”;

  • Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA;

  • Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”;

  • Клуб на “Анонимните новатори”, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.

В календара на събитията са предвидени различни други мероприятия, които ще бъдат насочени към по-широк кръг хора с интерес към иновациите и които желаят да изграждат връзки и партньорства с общността в София Тех Парк.

Така изкушените от науката ще могат да се събират и да дискутират темите, които ги вълнуват.

Официалното откриване на Groworking Space и Club House ще се състои на 21.02.2020 г., петък, от 17:30 часа.