Кмет дари три бебета

  • 27 септември 2018, 15:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0027

Кметът на община Смолян Николай Мелемов дари с подаръци три бебета в Широка лъка, родени тази година. Никол, Маргарита и Стою получиха памперси, играчки и други консумативи, необходими за отглеждането им. Кметът на селото Васил Седянков също дари малчуганите с подаръци.

"Това е забележително събитие за Широка лъка, защото младите семейства решават да си останат тук и да отглеждат децата си",  каза Мелемов и допълни, че се надява да има още такива прекрасни поводи в селото. Той  пожела на бебетата да са живи, здрави и благословени, а на щастливите родители да ги отглеждат с много любов и търпение.      

Седянков посочи, че в детската градина има 12 дечица, а миналата година са били 8, което  за едно село е много добър показател. "Правим всичко възможно да поощряваме и задържим  младите семейства  тук. Това става възможно, защото кмет, депутати, областен управител  и отговорните фактори в областта работят в екип и провеждат целенасочена политика за развитието на селото. Много се направи за Широка лъка и хората го виждат и оценят. Предишният кмет г-н Каврошилов ми каза, че за първи път вижда кмет, депутати и областен управител да работят в екип и затова има резултати”, коментира  Васил Седянков.

По негова идея от 2012 г. досега кметът Мелемов лично посещава всяко новородено детенце в Широка лъка и му дава подаръци.         

Наистина много е направено за селото. Тук работя и мога да издържам семейството си.  Нямаме намерение да напускаме родното си място, каза един от щастливите татковци Тодор.