Кмет дари три бебета

  • 27 септември 2018, 15:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0027

Кметът на община Смолян Николай Мелемов дари с подаръци три бебета в Широка лъка, родени тази година. Никол, Маргарита и Стою получиха памперси, играчки и други консумативи, необходими за отглеждането им. Кметът на селото Васил Седянков също дари малчуганите с подаръци.

"Това е забележително събитие за Широка лъка, защото младите семейства решават да си останат тук и да отглеждат децата си",  каза Мелемов и допълни, че се надява да има още такива прекрасни поводи в селото. Той  пожела на бебетата да са живи, здрави и благословени, а на щастливите родители да ги отглеждат с много любов и търпение.      

Седянков посочи, че в детската градина има 12 дечица, а миналата година са били 8, което  за едно село е много добър показател. "Правим всичко възможно да поощряваме и задържим  младите семейства  тук. Това става възможно, защото кмет, депутати, областен управител  и отговорните фактори в областта работят в екип и провеждат целенасочена политика за развитието на селото. Много се направи за Широка лъка и хората го виждат и оценят. Предишният кмет г-н Каврошилов ми каза, че за първи път вижда кмет, депутати и областен управител да работят в екип и затова има резултати”, коментира  Васил Седянков.

По негова идея от 2012 г. досега кметът Мелемов лично посещава всяко новородено детенце в Широка лъка и му дава подаръци.         

Наистина много е направено за селото. Тук работя и мога да издържам семейството си.  Нямаме намерение да напускаме родното си място, каза един от щастливите татковци Тодор.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" ТУК!