Кмет и социални търсят пари за ремонт

  • 26 март 2019, 09:33
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 1  35

Възобновен е приемът на деца и младежи в центровете за настаняване от семеен тип в Борован. От няколко месеца вратите на социалната услуга са отворени за нови потребители. Междувременно микроклиматът в институцията се подобрява, отчитат от РД „Социално подпомагане“.

„Екипите, които посещават центровете, провеждат детайлни разговори с децата и установяват, че отношенията с персонала и психоклимата са на добро ниво. Благодарности за това трябва да поднесем и на общинският кмет Десислава Тодорова. При всеки проблем или предписание тя реагира отговорно и своевременно. Работим съвместно с нея и за възможности за подобряване на материалната база, която е в лошо състояние“, посочи социалният шеф в областта Мария Търнавска.

Приемът на деца в ЦНСТ-1 и 2 в Борован бе спрян преди повече от година заради скандални видео записи с насилие над деца. В резултат се наложи оптимизация на персонала в социалната услуга, която от няколко месеца е и с нов директор – врачанката Ивка Лазарова, която даде заявка да се бори докрай за оцеляване на центровете. 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!