"Кмет на годината" е благородна конкуренция между кметовете

  • 10 октомври 2017, 14:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d1%8e%d0%b3%d0%be%d0%b2

Оценявам конкурса "Кмет на годината" като нещо изключително положително и полезно. Виждам го като една благородна конкуренция между ръководителите на съответните общини. Както и пряка възможност гражданите да се произнесат и да оценят тяхната работа. Това заяви пред Kmeta.BG градоначалникът на Ботевград Иван Гавалюгов по повод провеждащия се за пета година национален конкурс "Кмет на годината", организиран от портала на българските общини Kmeta.BG.

"Приведствам такава инициатива- радвам се, че вече е традиционна и считам, че за всеки кмет е чест да попадне в такава класация и да бъде оценен от неговите съграждани и гости на града- по отношение на това как се справя със сложните му задачи и с ролята му на ръководител на една община в съответните сфери", заяви кметът на Ботевград.

"Такава класация пряко не е стимул. Но това да задоволим максимално обществения интерес, да оставим добри впечатления у нашите съграждани и да им дадем по-добри перспективи и възможности- разбира се, че е стимул. Вярвам, че никой от моите колеги няма за самоцел да оглави тази класация. Това е някакво признание и оценка за работата, но не мисля, че това е водещия мотив в работата на всеки един от нас. Но все пак е приятно да бъдем положително оценени, защото знаете, че трудностите пред български общини са много, ежедневни, проблемите са сериозни. И е приятно все пак сериозният труд, който полагаме бива оценен по някакъв начин. Това разбира се е допълнителен стимул и мотив да продължим да се борим с трудностите, които срещаме. Така че може да се каже, че е и някакъв допълнителен стимул, но в никакъв случай не е самоцел", допълни Иван Гавалюгов.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СВОЯ КМЕТ В „КМЕТ НА ГОДИНАТА 2017” ТУК!