Кмет отличи авторите на най-добрите фотографии в конкурс

  • 27 май 2019, 20:29
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%a0%d0%b5%d1%81%d0%bc%d0%b8  %d0%9c%d1%83%d1%80%d0%b0%d0%b4   %d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8

Изложба с наградени фотографии от конкурса „Ардино - душата на Родопите“ привлича жителите и гостите на родопския град.

„Включиха се близо 50 души, които изпратиха над 200 фотографии. Повечето от участниците са извън Ардино”, съобщи уредникът в Общинския  музей в Ардино Танер Чабанов.

На специална церемония кметът на Ардино Ресми Мурад и почетният гражданин на Ардино Халит Алиосман отличиха най-добрите фотографии. Сред тях са пленителната гледка на меандрите на река Арда край село Сухово на участник от Джебел, „Ледено око на река Арда“ на любител - фотограф от Димитровград, „Зимно утро в Ардино“ изпраща младеж от Турция , а „Красотите на България“ е на природолюбител от Кърджали. В първа възрастова група до 14 години  журито отлличава снимката и „Дяволският мост” на 9-годишно момиче.      

Фотоконкурсът „Ардино - душата на Родопите“ има за цел да привлече вниманието и да промотира Ардино като туристически дестинации като се популяризират известни и не толкова известни, но притежаващи туристически потенциал места в района.

Планинска община притежава висок природен потенциал, богата е на култура история, наличие на природни феномени и забележителности и благоприятни климатични условия за отдих. В района са изградени множество екопътеки до забележителни природни, исторически и архитектурни обекти. Дестинацията предлага голямо разнообразие от културни забележителности като Дяволския мост на река Арда, тракийското светилище "Орлови скали", Старата барутчийница, Историческия музей, крепостта "Калето", крепостта "Кривус" край село Башево, връх "Алада", крайпътните чешми, направени за хаир, с които изобилства Ардинския край, язовирите "Кърджали" и "Боровица", природният феномен "Хладилника", находища на "Родопски силивряк" в селата Дядовци и Любино .