Кмет подарява учебни тетрадки на 707 първолаци

  • 11 септември 2017, 11:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kmet 2016

707 първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг и ще чуят звънеца, ще получат по 2 занимателни тетрадки със символи на Добрич, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

Тетрадките са за упражнения по математика и писане и ще служат на децата за подготовка по едни от най–обичаните предмети. Те съдържат снимки на часовниковата кула в АЕМО „Стария Добрич“ и на паметника на Освободителя на Добруджа ген. Иван Колев с кратки обяснителни текстове, които целят да възпитат у децата обич към родния край и неговата история.

Всяка тетрадка е с лично поздравление на кмета Йордан Йорданов, което гласи: „ Мило дете, днес е твоят първи учебен ден. Предстоят ти дни в един интересен свят, който ти ще опознаеш и обикнеш. Свят, до който ще те заведе любимият учител, ще се докоснеш до буквара и ще разбереш, колко е хубаво да имаш много нови приятели. Подарявам ти тези образователни тетрадки със символите на нашия роден край и ти пожелавам да научиш българските букви и да се срещнеш с незабравими и вълнуващи герои, които ще те научат да бъдеш добър и да уважаваш семейството си“.

Кметът Йорданов призовава децата да се гордеят със славната история на Добрич и да бъдат примери за своите връстници. Той им пожелава здраве, да намерят своята врата към света и да имат нестихваща жажда за знание.

снимка: Община град Добрич