Кмет раздава награди за есенно почистване

  • 11 септември 2019, 14:02
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium rake 2876079 960 720

Състезание „Есенно почистване“ ще се проведе във варненския район „Младост“ в събота като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“. Инициативата е на районния кмет Христо Христов, а за най-активните участници са подготвени специални и поощрителни награди.

Екоакцията за първи път ще има и състезателен характер. Право на участие имат всички жители и гости на района, които се погрижат за чистотата на градинките, парковете, междублоковите пространства и всички места за отдих и спорт. Надпреварата ще бъде в четири категории.

В категорията „Нашето образцово междублоково пространство“ участие могат да заявят всички етажни собствености чрез свой представител. Необходимо е да посочат местоположение на обекта, телефон за връзка с организатора. Задължително е да изпратят снимки на email: rnmladost@varna.bg, като поне една от тях трябва да е направена преди започване на облагородяването и почистването, а останалите - след края му. Участниците ще се борят за награди като пейки, цветарници, посадъчен материал, а при оценяването под внимание ще се вземат критерии като: големина на поддържаното пространство, зацветяване, събрани отпадъци, оформление на градинки. 

В категорията „Най-многоброен екип от участници в почистването“ ще се състезават екипи, които са избрали да почистят обществени терени, паркове, детски и спортни площадки. Необходимо е да посочат местоположение на обекта, телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратят снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването и да се вижда и колко са участниците в екипа. Наградата за тази категория са билети за постановка – опера или театър.

Категорията „Деца за пример“ е за екипи на училища и детски градини в район „Младост“. Изискванията за включване са същите, а всички участници ще получат поощрителни награди – спортни принадлежности за съответното учибище или детска градина.

Предвидена е и награда за най-малък участник в почистването. За заявяване на участие в тази категория на email: rnmladost@varna.bg  трябва да се изпратят снимки на най-малките екоактивисти, които с радост помагат на по-големите в почистването. Необходимо е да се посочи името на детето, възраст, местоположение на терена, както и телефон за връзка с родител или близък. За най-малкия участник в есенното почистване и за неговото семейство е подготвена VIP покана за безплатно цирково представление.

Ръкавици и чували за почистването вече се раздават в сградата на район „Младост“, стая 15, от 9 до 16,30 ч. Регистрацията за участие в състезанието се извършва на email: rnmladost@varna.bg  или на тел.: 052 820 784. Крайният срок е 13 септември включително.

Комисия ще разглежда предложенията във всяка категория поотделно и ще прави проверки на място. Победителите в съответните категории ще бъдат обявени на 16 септември.