Кмет развява 40-метров трибагреник на мото рок-шествие

  • 23 септември 2017, 11:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium l chezar rangelov 2 znamepi

40-метров български трибагреник ще се развее по пътя Сопот-Карлово. Той ще бъде пренесен от града на Вазов към паметника на Васил Левски от рокерска група, начело на която застават кметът на Сопот Деян Дойнов и председателят на мотоклуб "Старите траки" Борис Стефанов, съобщи marica.bg. Знамето, достойно за Гинес, красеше надписа "Аз съм българче" над града, а на 9 юли, когато е рожденият ден на Иван Вазов, кметът Деян Дойнов и вицепрезидентът Илияна Йотова с група граждани го пренесоха до площада на Сопот. 

Днес това знаме ще бъде последвано от внушителното рокерско шествие в Розовата долина, което ще изправи на крака публиката. То започва в 13 часа.

Рокерите от цялата страна вече пристигнаха във Вазовия град за традиционния национален мотосъбор, с който ще се закрие рокерският сезон. Съборът е едно от най-чаканите събития от мотобратята. 

Кулминацията на мотосъбора е днес, когато хиляди мотори ще преминат в почетна обиколка из Розовата долина. Рокерите ще се поклонят на няколко паметни места, две от тях обаче заемат специално място в програмата им - паметниците на Иван Вазов и на Васил Левски. Поднасянето на венците ще бъде последвано от мощен рев на моторите на място.