Кмет с награди за топ кръводарители

  • 16 юни 2020, 20:47
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 104107268 1126622037707050 3894986594905842873 o

По повод Световния ден на безвъзмездния кръводарител във Враца бяха наградени най-изявените доброволци. Отличията се присъждат за първи път по инициатива на общинта и отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Христо Ботев“.

Тримата най-активни кръводарители - Динко Динков, Димитър Яков, Румен Цонов бяха наградени с почетен плакет и детска рисунка от кмета Калин Каменов.„Искам да благодаря на всички вас, които дарявате, защото вашият жест спасява животи. Дарителството е добродетел, който трябва да се възпитава, да се стимулира и да се надгражда. За мен е важно да се знаят хората, които помагат и хората с големи сърца“, каза при връчването на призовете кметът Каменов.

Началникът на отделението по трансфузионна хематология – д-р Яна Апостолова, благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и милосърдие.

„Днес вие сте нашите герои. Вие и вашият мълчалив подвиг, дарявайки частица от себе си, за да спасите някого, когото непознавате. Гордеем се с вас и вашият пример по човеколюбие.“ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.

На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация. В рамките на програмата участие взеха изпълнители от квартет „Хармония“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“ с ръководител Маргарита Данаилова.