Кмет се развълнува за юбилей на първото си школо

  • 12 март 2019, 21:04
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium dsc 2195

С вълнение кметът на Враца Калин Каменов сподели концерта по случай 110-ия юбилей на начално училище "Софроний Врачански". Градоначалникът, който също е бивш възпитаник на учебното заведение, сподели умиление от факта, че в залата на Дранатично-кукления театър среща свои съученици с техните деца. 

"Пожелавам на всички вас след време отново да бъдем заедно, отбелязвайки поредния юбилей на едно от най-елитните начални училища не само в града, но и в страната. Скъпи деца, продължавайте да мечтаете и винаги си поставяйте високи цели, които с решителност да постигате. Ние винаги ще ви подкрепяме. Запазете приятелството между вас, защото то ще е едно от най-ценните неща, които ще получите тук. Честит празник!“, пожела Каменов.  

Възпитаници на школото пък впечатлиха стотиците граждани, родители и общественици в залата с впечатлящи изпълнения. Концерт-спектакълът бе под надслов „110 птичи полети“. Особено атрактивно бе и танцово изпълнение на родители (майки и бащи), които бяха подготвили атрактивен танц заедно със своите 2-3 годишни деца, за които още от сега знаят, че след няколко години ще запишат в първи клас именно в НУ „Св. Софроний Врачански“.

 Директорът на училището Антоанета Сиракова поздрави педагогическия персонал и учениците за успехите, които постигат през годините.

„Учителите са високо квалифицирани и целеустремени в името на децата, които обучават. Черпят непрестанно още и още знания и обменят опит в училища е Европа, които са наши партньори“, каза Сиракова.

Празничният концерт-спектакъл уважиха народните представители Николай Иванов и Иван Генов, началникът на РУО-Враца Галина Евденова, общински съветници, кметове на населени места от областта, бивши и настоящи преподаватели от НУ „Св. Софроний Врачански“, членове на училищното настоятелство, общественици, ученици и родители.

Поздравителни адреси и кошници отрупани с цветя пристигнаха от близо и далеч. Поздрав до училището бе връчен и от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.