Кмет скочи на бивша манекенка: Тя е от соца и представите й са от тогава

  • 17 юли 2018, 16:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%b0

Кметът на китното родопско село Момчиловци Сийка Суркова се възмути от описанието на бивша манекенка за селото. Дефилиралата преди години по модните подиуми Ани Цонова гостувала в тв предаване наскоро, където обяснила как хората в планината живеят с орлите и ходят с шалвари, стана ясно от пост на Суркова във Фейсбук.

"Няколко изречения, изтървани в национален ефир от бивша манекенка по адрес на Момчиловци, ме накараха дълбоко да се замисля. Как е възможно да разказваш толкова убедително нещо, в което няма и капчица истина. Или г-жа Цонова си мисли, че както "нямаме път, живеем с орлите и носим шалвари", така и нямаме телевизия да видим какви ги говори в рубриката "Къси разкази" на предаването "Събуди се". Глория прокара железница до Смолян, Ани Цонова облече хората в Момчиловци в шалвари и тотално обърка представите ми за селото, чийто кмет съм с думите: "В Момчиловци сме ходили. Имаш ли на идея какво е Момчиловци? Пътуваме с некъв бус на място, където няма път, само орли са около тебе. Отиваш в някакъв салон и гледаш някакви само с шалвари. И си викаш: "Боже Господи, на тия хора кво ще им правиме ревюта?", описа възмущението си кметът на Момчиловци.

Сийка Суркова предположи, че бившата манекенка най-вероятно е била в селото през 80-те години на миналия век, представяйки продукцията на ЦНСМ "Елица" - предприятие, което давало работа на много от хората в Момчиловци, а модерните дрехи отиваха предимно за износ.

"Но чак пък да се чуди "на тия хора кво ще им правиме ревюта", няма как да се случи. Сигурно контрастът между столицата и провинцията и тогава е бил голям, обаче в Момчиловци доста преди моделите на соца да стъпят тук са живели будни, прогресивни, родолюбиви и съзнателни хора. И път сме си имали, и шалвари никога не сме носили!", отсече кметът на Момчиловци. И веднага уточни, че няма нищо против хората, които ги обличат.

"Но ми е трудно да се съглася някой да пренаписва историята ни. Пък било то и модел от времето на соца!", написа още Суркова и пусна запис от предаването като посочи от коя минута започва изцепката на бившата манекенка. 

На снимката: Ани Цонова