Кмет затвори община, патронаж и забавачки заради Covid-19

  • 21 юни 2020, 12:19
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 91279056 1272754962918493 5029003809913831424 n

Със заповед на кмета на Сунгурларе Георги Кенов, която влезе в сила  от полунощ, на територията на общината се въвеждат строги противоепидемични мерки.  Затворена е сградата на общинската администрация заради трима служители, дали положителни проби за коронавирусна инфекция. В тази връзка от полунощ е забранено влизането в сградата на общината и кметствата в населените места. Достъп ще имат само и единствено членовете на общинския кризисен щаб. От утре започва и масово тестване на всички служители в администрацията. 

Работа спира социалният патронаж. Затварят пенсионерските клубове и детските градини. Няма да се провеждат и публични събития. 

На работодателите се препоръчва въвеждането на дистанционна работа и засилването на филтъра на входа на служителите, а на жителите на общината се препоръчва да носят маски на всички обществени закрити и открити места, пише в кметстката заповед. Рестрикциите ще важат до второ нареждане. 

Междувременно в общината тече ударна дезинфекция на открити и закрити обществени места. 

"Започнахме спешна дезинфекция с препарат на улици, открити площи, площади, паркове и места с обществен достъп. Предстои дезинфекция на общинската администрация и обществени закрити помещения", уточниха от местната управа.