Кмет зове кмет за общ фронт в туризма

  • 01 ноември 2018, 18:10
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium  d0 ba d0 b0 d0 bb d0 b8 d0 bd  d0 ba d0 b0 d0 bc d0 b5 d0 bd d0 be d0 b2

Иновативна идея лансира по време на презентацията на проекта „Сподели България“ кметът на Враца Калин Каменов. Според него за да се привлекат в по-кратък срок по-голям брой туристи, трябва общините в региона да се обединят и да предложат общи  пакети.

„Целта е да уплътним програмата на гостите, които за 3 дни например да видят „Калето“ в Мездра, „Леденика“ във Враца, да посетят знаковите ни манастири, да разгледат природните ни феномени и посетят някое актуално събитие. Това ще ангажира престоят им и ще даде възможност да ползват различни леглови бази“, обясни Каменов. Той посочи, че е минало времето да се хвалим с 50 000 туристи на година. За него всяко число под 100 000 е провал, защото регионът ни има огромен природен, културно-исторически и гастрономически потенциал. Проблем остава на места неоптимизираната инфраструктура, както и недобре развитата леглова база.

„Имаме нужда от още, по-висок клас хотели, с които да привлечем нови групи туристи ", каза Каменов и посочи, че се гордее с поредното успешно издание на врачанския есенен панаир, който успешно съчета културата, традициите и уникалния кулинарен почерк на региона.