Кмет зове ямболии да не хвърлят боклуци от терасите

  • 21 януари 2020, 15:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 01

Призив и молба отправи кметът на община Ямбол – Валентин Ревански, към своите съграждани, за да пазят по-чист града. „Нека започнем от нещо, което във всички случаи няма да е нещо голямо. Изхвърляйте отпадъци само на регламентираните за това места. Не хвърляйте отпадъци от терасите на жилищни блокове или от автомобилите си. Дори контейнерът до дома ви да е пълен, използвайте друг, в близост до него”, съветва гражданите кметът.

Той уверява, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеят всички в чист град. Усилията ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. „Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града”, категоричен е Валентин Ревански.

Той иска от ямболии да сигнализират фирмата за сметоизвозване (046/910 892), ако има непочистен контейнер или има нужда от допълнителен. Ако те не реагират, да сигнализират в Община Ямбол, като за целта се обадят на телефон 0895 599 813.

„Не на последно място, искам да ви помоля да следите и подавате сигнали за нарушители. Направете им забележка, а ако имате възможност - документирайте нарушителите. 046/681 109 - това е телефонният номер за връзка със служителите на СПООР. Моля, уведомете ги, за да могат незабавно да реагират. Ако ние не пазим, няма как Ямбол да стане по-чист и подреден. Това е моята молба към Вас”, така завършва своя призив кметът на Ямбол.