Кмет зове за пестене на питeйна вода

  • 02 юли 2019, 15:58
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium 52a5c0286b7c2

Заради настъпилите горещини кметът на Перник д-р Вяра Церовска призова жителите на общината за пестене на питейната вода. Това стана по време на регулярната месечна среща с кметовете на населени места.

„Трябва да се съобразяваме със сезоните, с възможностите и даденостите, които имаме. Обръщам се към всички жители, собственици на фирми, предприятия и автоборси да бъде ограничено миенето на автомобили, дворове и поливането на градини“, апелира кметът и посочи, че в тази връзка има специално издадена от нея заповед. 

„Аварии има, разбира се, че трябва да се отстраняват. Проследили сме как се запълват резервоарите, как се ползват, какъв е разходът в различните сезони,голяма част от водата отива за нерегламентирано ползване. Всички заедно трябва да положим усилия и да бъдем по-пестеливи при ползването на питейна вода", допълни Вяра Церовска.

По време на срещата кметовете на населени места поставиха и други въпроси, един от тях беше свързан с липсата на кофи за боклук. В отговор кметът заяви, че обществената поръчка е приключила и съвсем скоро по населените места ще бъдат разпределени необходимите кофи.