Кметица към съветник: Не всички можем да се родим в центъра на Варна

  • 10 февруари 2020, 21:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%93%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b0 %d0%9f%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0

Кметицата атаман на варненското село Казашко се възмути от общинския съветник от "Демократична България" в морската столица Ивайло Митковски. 

Гергана Петкова управлява селото, което се намира на 3 км от Варна, от 2011 г. Тя разказва, че с Митковски са проходили заедно в местната администрация. "Той в града, аз на село, но в една Община - Варна. Като общински съветник на управляваща тогава партия обещавахте много и на тези, дето живеят по селата. Днес обаче е време да критикувате!", започва отвореното си писмо кметицата. И продължава: 

"По повод днешното Ви изказване пред медиите и критиките , подлагащи под съмнение  ефективността на крайезерен парк „Казашко" , искам да Ви успокоя! Това е един ефективен  проект с голям ефект (резултат) не само за жителите на с. Казашко (граждани на община Варна), а и за всички гости и посетители на селото. В близките 10 г. Казашко се превърна в интересна и предпочитана  туристическа и културна дестинация и  културен домакин на международни събития и фестивали. Именно тук се провежда ежегодно и международния фестивал „Творчески воаяж" с участници от над 5 страни. Селото ни никога не притихва в самота! От няколко години тук ежедневно летуват стотици децата на град Варна  в организирани детски лагери и заедно с нашите деца огласят детските площадки с весела глъч и се обогатяват културно  и в общуването с деца от друг етнос.

Казвате, че развитието изисква амбициозни цели! Съгласна съм! Като кмет на селото си поставих амбициозната цел пустеещото мочурище край брега на езерото да се превърне в красив парк. Какво по-голямо доказателство за развитието на това село от превръщането на една „рисунка" в  плана на с. Казашко от 1992 г. с надпис „парк" в реалност !? Работата по отводняване, подготовка на терена и трасиране костваше седем годишни усилия, но си заслужаваше! Очакваме завършване на проекта през тази година с изграждане на комбинирано спортно игрище.

Г-н Митковски, не всички можем да се родим в центъра на града. Но живеещите в покрайнините му също са достойни жители на общината, не мислите ли!? Именно поради това,че с малкото изборни гласове не сме фактор, разбираме искреността и грижата на ръководството на общината.

Моите извинения, г-н Митковски, но този път уваженията са за тези, които повярваха в необходимостта и ефективността този парк да се случи! Добре сте дошъл на откриването, за да се убедите,че Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!".

Снимка: chernomore.bg