Кметове нащрек за гурбетчии и семейни партита

  • 17 март 2020, 11:01
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0 %d0%9a%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8

Кметът на община Кърджали Хасан Азис и членовете на общинския кризисен щаб вчера започнаха по райони с кметовете на населени места и кметските наместници за разясняване на ограничителните мерки против разпространението на коронавируса и тяхното спазване по места.

Със заповед на градоначалника кметовете и кметските наместници в населените места се задължават да разясняват ежедневно на населението основните мерки за защита от вируса и да следят за спазването им. Кметовете ще водят регистър на хората, пристигащи/пристигнали от чужбина и на хората, работили продължително време в други градове.

Кметовете се задължават също да не разрешават провеждане на семейни събирания, местни празници и чествания. Те трябва да направят и специална организация на посещенията в кметствата за административни услуги и получаване на пенсии, като не се допуска струпване на хора вътре в кметствата, така и пред тях.

Остават задълженията да дезинфекцират кметствата и тротоарите пред входовете, детските площадки, пейките на обществените места, автобусните спирки и други места за обществено ползване, също да контролират работещите магазини, аптеки и други разрешени търговски обекти на територията на населеното място.

Кметът Хасан Азис и екипът му започват организация и за създаване на колцентър за противоепидемични мерки от 8 до 18ч.

  

 

 

 

 

 

 

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!