Кметове с дарове при столетник

  • 16 април 2017, 15:15
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium graf krastev rasovo

Graf Krastev_Rasovo

 

Дядо Граф Кръстев от село Расово, община Медковец, навърши 100 години. По този повод кметът на общината Венци Куткудейски и на селото Веромир Спасов гостуваха в дома му. От общината столетникът получи дар, 100 лв. и грамота за принос в развитието й. Пенсионерският клуб в селото му организира мило тържество.

Граф Кръстев е местен човек и е останал верен на родното си село. Дълги години е работил като механик на зеленчукова бригада в тогавашното земеделско стопанство. През 1955 година бил изпратен на работа като тракторист в град Дулово, но се върнал след уговорения срок. Продължил да работи със селскостопански машини. Пенсионирал се и досега си живее в селото. Има две дъщери, 4 внуци, 8 правнуци и 1 праправнук.

Старецът е спокоен, уравновесен и добре организиран човек. Не действа емоционално, а винаги хладнокръвно. С всички се отнася добре, не се сърди на никого за нищо. Не пуши, а си позволява само по чаша домашно вино.

За столетника – вдовец, се грижи дъщеря му Йорданка, стоматоложка в София. Сега се е прибрала, за да е около него. Преди време дядо Граф имаше и личен асистенст, но вече нямаме места по тази програма, обясни Венци Куткудейски.

Дядо Граф не знае защо са му избрали това име, но е сигурен, че родителите му са искали да бъде голям, издигнат човек. Не съм  разчитал на името си, защото не то прави човека, а човекът прави името, обяснява той титулованото си име.