Кметовете на Бургас, Панагюрище и Раднево са победители в „Кмет на месеца“ за септември

  • 03 октомври 2016, 15:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg

Kmet na meseca

Конкурсът „Кмет на месеца“ за септември приключи! Жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити. С победата се поздравиха кметовете на Бургас  – Димитър Николов, на Панагюрище – Никола Белишки Раднево д-р Теньо Тенев.  Темата, по която кметовете се състезаваха бе „Подкрепа на образованието".

Конкурсът през този месец отново протече при висока активност. Близо 35 000 души дадоха своя вот за фаворита си.

Надпреварата при общините с население над 50 000 души бе с изявен лидер от самото начало. Димитър Николов спечели надпреварата с цели 66%. На второ място остана кметът на Варна Иван Портних с 16%, а на последните три позиции се наредиха градоначалниците на Видин, Търговище и Хасково.

При общините с население между 20 и 50 000 души се заформи интересен дуел между кметовете на Панагюрище и Ловеч. В крайна сметка Никола Белишки успя да победи с 10% Корнелия Маринова. На трето място се нареди кметът на Сандански Кирил Котев с 12%, а на последните две места се подредиха кметовете на Свищов и Тунджа.

Д-р Теньо Тенев успя да пребори силната конкуренция при малките общини с население до 20 000 души и успя да изпревари с 8% кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Третото място завоюва кметът на Кула Владимир Владимиров, а на последните две позиции останаха градоначалниците на Тополовград и Рудозем.

Това бе последното издание на конкурса "Кмет на месеца" за 2016 г. Вече може да подкрепите своите фаворити в конкурса "Кмет на годината" ТУК