Кметовете на Пазарджик, Велинград и Девня са победители в „Кмет на месеца“ за декември

  • 02 януари 2017, 09:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium jxb6ofeu

[caption id="attachment_67903" align="aligncenter" width="810"]Kmet na meseca Над 25 000 души дадоха своя вот за фаворита си[/caption]

Конкурсът „Кмет на месеца“ за декември приключи! Жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити. С победата се поздравиха кметовете на Пазарджик – Тодор Попов, на Велинград – инж. Костадин Коев и на Девня  – Свилен Шитов. Темата, по която кметовете се състезаваха бе "Коледна украса".

Конкурсът през този месец отново протече при висока активност. Над 25 000 души дадоха своя вот за фаворита си.

Надпреварата при общините с население над 50 000 души бе своеобразен дуел между кметовете на Враца и Пазарджик. В крайна сметка Тодор Попов успя да изпревари Калин Каменов и се поздрави с победата. На трето място останаха градоначалниците на Стара Загора и Пловдив, а на пето място кметът на Перник д-р Вяра Церовска.

При общините с население между 20 и 50 000 души имаше изявен лидер от самото начало. Инж. Костадин Коев генерира огромна преднина още в първите дни на надпреварата и финишира с цели 44% повече от Донка Михайлова, кмет на община Троян. На трето място остана Иван Алексиев, кмет на Поморие, а на последните две позиции завършиха градоначалниците на Силистра и Елин Пелин.

Свилен Шитов отвя конкуренцията при общините с население до 20 000 дущи. Кметът на Девня финишира с впечатляващите 81%, със 73% повече от втория в подреждането - кметът на Сапарева баня Калин Гелев. На трето място остана кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров, а на последните позиции завършиха градоначалниците на Лясковец и Тервел.

Порталът на българските общини Kmeta.bg благодари на всички гласували, защото това е един от начините да изваждаме на преден план добрите практики в местното самоуправление.