Кметовете на Видин и Калафат посрещат милионния автомобил по Дунав мост 2

  • 22 април 2015, 18:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2a1074 e99d ad6a

Утре, към 17 часа, по моста между Видин и Калафат ще премине милионният автомобил, съобщи изпълнителният директор на българо-румънското дружество, което управялва движението по новото съоръжение инж. Любомир Низамов. Шофьорът на колата ще бъде посрещнат с почести и ще получи подарък.


По повод преминаването на 1 000 000 тирове, автобуси и леки коли на моста ще се състои кратко тържество. В него ще участват кметовете на Видин – инж. Добромир Дилов и на Калафат – Мирча Гуца.


За тържеството очакват и министъра на транспорта Ивайло Московски.


Мостът набира популярност, все повече превозвачи избират да преминат Дунава по него на път към Европа. Денонощно в двете посоки преминават над 1500 превозни средства. За първите три месеца на 2015 година трафикът се е увиличил с 30 % в сравнение със същия период на миналата година, допълни инж. Низамов.


Мостът бе открит за движение през юни 2013 година. В началото по него преминаваха основно автомобили и автобуси. От 10 май м.г. по него тръгнаха и влакове. Тогава бе открита линията Видин – Крайова. В края на миналата година по него преминава и влак с маршрут София – Будапеща.