Кметството в Плевен светва в зелено в Деня на донорството

  • 04 октомври 2020, 17:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium obshtina pleven

Община Плевен кани фирмите, които разполагат с осветителна техника, да подадат предложения в администрацията за реализиране на благородна инициатива. Съветът на Европа всяка година провежда Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи с цел повишаване на осведомеността за значението на донорството на органи за подобряване и спасяване на живота на нуждаещи се пациенти, за които трансплантацията е единствена възможност да бъдат спасени.

Традиционно това е втората събота на октомври, която тази година е на 10 октомври. Солидарно и в координация с институциите на Съвета на Европа България, чрез Изпълнителна агенция „Медицински надзор”, организира провеждането на събития в седмицата от 10 до 17 октомври.

Поканата до ръководството на Община Плевен е сградата на местната администрация или друга подходяща сграда да бъдат осветени в зелено за няколко часа на 10 октомври. В тази връзка кметът Георг Спартански кани фирмите, които имат възможност да осигурят такова осветление, да подадат до 04 октомври 2020 г. оферти с ценови предложения в местната администрация. Фирмите, които се отзоват, трябва да представят оферти на електронни адреси mayor@pleven.bg или pr@pleven.bg.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!