Кметът Алексиев: Поморие е най-спокойният град по Черноморието

  • 14 декември 2018, 14:22
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium alexiev

„Умната” система за видеонаблюдение, която беше изградена в Поморие, е дала своите положителни резултати това лято.

Това заяви началникът на полицията в Поморие гл. инспектор Георги Куцаров пред представители на туристическия бранш в общината.

„За месеците юни, юли и август отчетохме много добри показатели по отношение на противодействие на престъпността, но и във връзка с опазването на обществения ред.”, коментира той.

По думите му от изключителна полза за работата на колегите му е бил и дареният електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм.

Въпреки увеличения брой на туристите това лято, съвместните проверки на полицията и РЗИ-Бургас не са установили нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина в Поморие. Благодарение на съвременното оборудване и разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас значително е намалял и броят на пътните транспортни произшествия както с материални щети, така и с пострадали лица.

„Цифрите говорят - Поморие е най-спокойният град по цялото Черноморие. Водени от нашия пример, вече много общини започнаха да изграждат такова видеонаблюдение, за да направим един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – модерни технологии, строг контрол и добро взаимодействие между службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.