Кметът Камбитов връчи грамота на Камен Донев

  • 12 май 2017, 19:30
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%9a%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd %d0%94%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2 %d0%90%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81 %d0%9a%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2

Зрителите в препълнената зала „Яворов“ в Благоевград се смяха през сълзи с постановката „Лекция №2 : За всеобщата просвета“ на Камен Донев. Той е екипът му оставиха публиката без дъх с таланта си в първия ден на петото юбилейно издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия”.  

Смях, танци, музика, изключително пресъздаване на моменти от живота на човек, от неговото образование, от действителността. Всичко това направи вечерта за публиката незабравима. В края представлението кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов, връчи почетна грамота на един от най- обичаните актьори у нас.

„Връчваме тази грамота на хора, които са дали за България, имат принос към българското, към българския дух. Вие несъмнено сте такъв човек. Пожелавам Ви здраве, за да продължавате да разсмивате публиката, но и в същото време да я карате да се замисли, защото чрез шегата най- лесно се казва истината“, каза кметът Камбитов.

С бурни овации зрителите се отблагодариха на Камен Донев. „Преди години, когато играх тук своя първи моноспектакъл, моят преподавател тогава Тодор Колев, беше много щастлив и съм запомнил публиката. Сега изпитвам дежа вю, само че с двойна сила. Наистина рядко идвам тук, но пък е качествено за мен. Благодаря ви от сърце за всичко“, развълнувано заяви Камен Донев. 

Преди това кметът Камбитов и проф. д-р Ивайло Христов откриха юбилейното издание на театралния фестивал в Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Стотици зрители аплодираха изключителната игра на студентите 4 курс на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, които представиха постановка по текстове на руския писател Василий Шукшин и постановка на Ивайло Христов - „Щрихи към един портрет“.„Когато преди пет години създадохме фестивала, решихме да бъде фестивал на младия театър, на младите по дух и  започнахме с  представлението „Кавказкият тебеширен кръг“.

Сега затваряме петгодишния кръг с „Щрихи към един портрет“ и равносметката е, че не сбъркахме. Доказателство за това са пълните салони през тези пет години. „Тара-ра-бумбия е важен акцент и своеобразна кулминация в културния календар на Благоевград, който е част от нашата по-голяма и дългосрочна визия за превръщането му във фестивален град на Балканите. Тази година са 9 дни, 17 представления. Всичките са много интересни и Ви препоръчвам да не пропускате нито едно от тях. Бъдете част от магията, наречена „театър“, каза градоначалникът. „Винаги надеждата ми е в била в младите хора, Благоевград е такъв - университетски град и страшно много му прилича да има точно такъв театрален фестивал на младите. Тук му е мястото“, категоричен бе проф. Христов.