Кметът на Ардино с приз за най-добър социален партньор

  • 26 декември 2012, 11:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0acf0cf7b5

Градоначалникът на Ардино  Ресми Мурад получи приз „най-добър социален партньор-кмет“ на СБУ. Почетният знак му бе връчен на специална церемония в столицата от председателя на  Съюза на българските учители Янка Такева.


Отличието е за постигнати високи резултати в съвместната дейност през 2012. Голямото признание е подписано и от Генералния секретар на Интернационала на Учителските синдикати Мартин Ромер. От  СБУ подчертават, че при ежегодното утвърждаване мрежата на школската мрежа, кметът на Ардино предлага на местния парламент  най-приемливия вариант, в интерес на учителското съсловие и доброто образование  на подрастващите.


Като важен момент е изтъкнато и дофинансирането  от общинския бюджет на маломерните и слети паралелки. „Въпреки хроничният недостиг на финансови средства в предучилищното образование, което все още не е на системата на делегирани бюджети, детските учителки, медицинските сестри и друг помощен персонал, ежегодно получават средства за работно облекло“, обясняват още от синдиката. В  подкрепата на доброто портньорство  се отчита и провеждащата се за четвърта година Спартакиада на работещите в сферата на образованието.