Кметът на Банско обсъди с министър Димов новия план за НП „Пирин”

  • 30 ноември 2019, 17:21
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%9e%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0 %d0%91%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be

Кметът на община Банско – Иван Кадев, проведе работна среща с министъра на околната среда и водите – Нено Димов. Двамата дискутираха въпроса относно процедурата по приемане на новия план за управление на Национален парк "Пирин", тъй като старият план отдавна е изтекъл и не дава адекватна уредба на територията в Пирин планина. Само с приемането на нов план ще стане възможно изграждането на втори кабинков лифт и нови писти. Тогава ще спрат опашките пред сегашния лифт, няма да има струпване на много скиори по настоящите трасета. Това би спомогнало за изпълнението на редица приоритетни за активния зимен сезон дейности. 

Ски сезона в Зимната столица на Балканите тази година се открива на 14 декември. Кметът Кадев и министър Димов обсъдиха актуални проблеми и въпроси за развитието на община Банско. 

Основната амбиция на новото ръководство е провеждане на политика, която максимално щади околната среда, като е насочена към производства и процеси, гарантиращи чист въздух и спазване на екологичните норми. 

Сред приоритетите за следващата година ще бъде изграждането на разделна канализация по улица “Глазне”, ще се търси възможност за прехвърляне на средствата, отпуснати от ПУДООС, в новата календарна година.