Кметът на Царево откри 43-то международно първенство по футбол

  • 23 май 2014, 11:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 537f2ba39c669

Кметът на Община Царево Георги Лапчев откри на стадиона в града 43-ят международен турнир по футбол между служители работещи в системата на горите в България и Германия, съобщиха от пресцентъра на общината.


"Радвам се, че избрахте именно Царево от цяла България за провеждането на това събитие. Сигурен съм, че турнира ще премине под знака на феърплейа и се надявам тазгодишният победител да бъде отново от България. Аз като бивш служител в системата на горите искам да поздравя всички вас като колеги и да ви пожелая успех." - заяви кметът на Община Царево Георги Лапчев.


В турнира участват общо 8 отбора - 4 от Германия и 4 от България. Немските отбори са от провинция Хасен, Саарланд, Баден-Вюртемберг и Долна Саксония. Отборите от България са на Лесотехническия университет, шампион от миналогодишния турнир проведен в Германия, Сборен отбор на звездите, Сборен отбор на служители от всички горски стопанства в страната и Сборен отбор на служители от горски стопанства в Странджа.


Отборите са разделени на 2 групи, като се играе всеки срещу всеки. Турнира ще продължи два дни. За първи път се провежда в България в чест на победителя от миналата година - отбора на Лесотехническият университет.