Кметът на Градец търси джипи за своите

  • 14 март 2019, 12:32
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium gradec centar

Най-голямото село във Видин – Градец, остана без здравно обслужване, след като личният лекар замина за чужбина. Кметът Илия Томов тръгна да търси  ново джипи. Не може старци с бастунчета да ходят за една хрема във Видин, мотивира се той. А нямаме ли лекар, който да изписва лекарствата, няма да имаме и аптека. И тя ще хлопне кепенци след лекарския кабинет, твърди кметът.

След разговори с няколко лекари, които отказали да идват в Градец и на място да лекуват хората, Илия Томов намерил  джипи. Д-р Маргарита Христова се съгласила да идва всеки ден след обяд за по няколко часа. Сега жителите на селото са призовани да дойдат в кметството и да пишат заявления за записване при новото джипи. Хората идват с магарешки каручки, защото не могат да се движат свободно, разказва кметът. Но подават заявления. Досега пациенти на д-р Маргарита Христова са станали 300 души. Аз и моето семейство също сме се записали, обясни кметът.

В Градец живеят 1400 души, а разстоянието до Видин е само 5 км. Но хората са ни възрастни, нямат превоз да ходят до Видин. Сега селото се успокоява – от края на март в него отново ще идва лекар.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!