Кметът на Кърджали Хасан Азис стана доктор на науките

  • 12 март 2020, 17:02
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium  d1 85 d0 b0 d1 81 d0 b0 d0 bd  d0 b0 d0 b7 d0 b8 d1 81

Кметът на Кърджали Хасан Азис стана днес доктор на науките. Той защити блестящо в УНСС докторска дисертация на тема "Децентрализацията като фактор за развитие на местното самоуправление". Това е теза, която Азис развива и защитава многократно като управленец на местно ниво и като зам.-председател на Националното сдружение на общините. Хасан Азис, който е възпитаник на УНСС, е докторант във факултет "Управление и администрация" в катедра "Регионално развитие". Научен ръководител на неговата дисертация е д-р Соня Докова, а председател на научното жури - доц.д-р Камен Петров.

На самата защита присъстваха преподаватели, ректори на ВУЗ-ове, много гости, включително депутати от ДПС и от други парламентарни групи, които уважават като експерт Хасан Азис. Новият ректор на УНСС проф. Димитър Димитров прие високите гости преди защитата и разговаря с докторанта. В заседателната зала председателят на журито доц. Петров даде думата на ректора на УНСС проф. Димитров и на проф. Стоян Денчев от УниБИТ, който му зададе въпроси във връзка с дисертационния му труд.  Малко по-късно инж. Хасан Азис се изправи пред журито и след отговорите на въпросите получи 5 от 5 възможни одобрителни оценки.

Хасан Азис е магистър-инженер по промишлено и гражданско строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Успоредно с това следва и „Маркетинг и мениджмънт“ в УНСС.  Заместник-председател е на Асоциацията на Родопските общини „АРО” Член е на българската делегация в Европейския комитета на регионите от 2007 г. В периода 2001 г. - 2003 г. е заместник-областен управител на Област Кърджали, ресор "Административен контрол, държавна собственост, регионално развитие и евроинтеграция. От 2003 г. е кмет на Община Кърджали. През октомври 2019 е преизбран за пети път като кмет на Кърджали, след като печели още на първи тур. В нощта на победата заяви: "Да се обединим, защото хората са изморени от противоборствата. С вота си хората ни казаха, че трябва да продължим да надграждаме постигнатото”.

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!