Кметът на Кърджали прие бизнесделегация от Турция

  • 29 ноември 2014, 11:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5479aec352bbb

Кметът на община Кърджали Хасан Азис прие гостуващата делегация от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените /Башсиад / от Коджаели -една от трите важни индустриални области на Турция.


 Азис запозна гостите, водени от председателя на Башсиад Баръш Арад и търговското аташе към Генералното консулство на Турция в Пловдив Баръш Йеничери, с възможностите и условията за бизнес в града край Арда и с чуждестранните инвестиции в общината.


„Кърджали е врата към 500-милионния европейски пазар, тъй като е част от ЕС. Градът има квалифицирана работна ръка в сферата на текстилната промишленост, машиностроенето, свободни терени в обособената промишлена зона, газификация”, обясни кметът Хасан Азис.


Той коментира също, че общината като най-голям собственик на имоти е готова да съдейства на бизнесмени, имащи намерение да разкрият нови работни места.


По време на срещата градоначалникът припомни, че през 2009 г.той и колегата му Ибрахим Караосманоглу, кмет на Голяма Община Коджаели, са подписали Протокол за сътрудничество, в който една от клаузите е насърчаване на бизнес контактите между  от двете страни.


В тази връзка Хасан Азис анонсира, че в началото на 2015 общината и работодателските организации планират поредица от срещи с бизнесмени в различни райони на Турция за представяне на Кърджали като атрактивно място за инвестиции.


На срещата присъстваха представители и на работодателските организации в Кърджали – Наско Настев, председател на Търговско-промишлената палата, Джевджет Адем, член на УС на Строителна камара, Альоша Синабов, председател на Стопанска камара и Севдалин Овчаров – ССИГ. Те също изразиха готовност за разширяване на сътрудничеството в сферата на бизнеса, което би съдействало за икономическото развитие на региона.