Кметът на Ловеч награди девет медицински специалисти

  • 06 април 2019, 16:01
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium nagradeni

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова награди днес девет медицински специалисти, работещи в сферата на здравеопазването към общината, във връзка със 7 април - Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници.

Отличените получиха грамоти за носители на наградата „Професионалист на годината – 2018“.

„Искам да Ви поздравя за Вашия професионализъм, за Вашите човешки сърца. Не може човек да е обществено активен, отворен към хората, ако не е умее да общува и да обича. Радвам се, че точно Вие сте хората, които получават това отличие“, каза Корнелия Маринова.

Отличените медицински специалисти в категория професионалист по здравни грижи в Детска ясла са: Юлия Семова, медицинска сестра в Детска ясла №1 „Шарено петле“; Ралица Генчева и Снежана Стоянова - медицински сестри в Детска ясла №3 „Мечо Пух“ и Ралица Сярова - медицинска сестра в Детска ясла № 5 „Патиланци”.

В категория професионалист по здравни грижи в Детска градина, беше отличена с грамота Петя Димитрова – медицинска сестра в ДГ „Зора“.

В категория професионалист по здравни грижи в училищно здравеопазване, трима медицински специалисти получиха приза за „Професионалист на годината 2018” . Това са: Димитър Иванчев - медицински фелдшер в Профилирана природо-математическа гимназия; Даниела Борисова – медицински фелдшер в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ и Силвия Николаева – медицинска сестра в ПГИТУ.

В категория професионалист по здравни грижи в социална услуга - грамота получи

Виолета Андреева – медицинска сестра в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Наградените медицински специалисти са дългогодишни служители с над 25 - годишен трудов стаж в сферата на здравеопазването, които през годините са показали способност за адаптивност и работа в екип.

Към настоящия момент в сферата на общинско здравеопазване в Ловеч работят общо 68 медицински специалисти - фелдшери, медицински сестри, рехабилитатори и лекар, които обслужват децата в детските ясли, детските градини, училищата и в социалните услуги в общината.

Награждаването се проведе за осма поредна година. То се организира от Община Ловеч съвместно с Първично дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ-Ловеч.