Кметът на Ловеч посрещна ученици от  Полша

  • 15 март 2019, 14:25
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8 %d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%88%d0%b0 2

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се срещна днес с група ученици от град Калиш, Полша. Децата са гости на провеждащото се Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки  на СУ с чуждоезиков профил (15 – 16 март).

Учениците Хелга, Камила, Шимон, Оля и Едита, заедно със своята учителка Агнешка за първи път се включват в това състезание и ще бъдат извън класацията.

„Гледаме на Вас като на символ на сближаването между нашите два града, тъй като сме подписали протокол за намерения за побратимяване с Калиш.  Разчитаме на Вас да сравните нивото на трудността на задачите тук и в Полша и догодина на участвате в самото състезание“, каза Корнелия Маринова.

Тя припомни важността на това състезание, което се провежда за 22-ри път. То ще бъде открито на15 март, петък, от 18.00 ч.  в салона на Ловчанското читалище от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.

За гостите от Калиш е предвидена специална културна програма, а вечерта ще гледат  спектакъла „Звук и светлина“ на Ловешката средновековна крепост.