Кметът на Ловеч с плакет и грамота от Регионалния инспекторат по образованието

  • 19 май 2016, 16:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4e53474e f0cc f6af

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи  специален плакет и грамота за принос в системата на образованието и за дейността си като депутат и кмет. Той й бе връчен от началника на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев по време на тържество на 19 май в салона на Ловешкото читалище.


„Работата с децата в училище е призвание, а не обикновен труд. Аз винаги ще се чувствам педагог, независимо каква длъжност заемам“, каза кметът Корнелия Маринова. Тя е бивш директор на най-голямото основно училище в Ловеч „Васил Левски“.


На тържеството общо 150 изявени директори, учители и ученици от област Ловеч бяха наградени с грамоти. Инициативата на Регионалния инспекторат по образованието бе да събере всички отличили се през тази учебна година на едно място, за да се демонстрира успехите в различните дисциплини. В областта има около 14 000 ученици, за тяхното обучение се грижат около 1200 учители и възпитатели.


В самото начало на тържеството на 19 май присъстващите бяха поздравени от областния управител Ирина Митева. В празника участваха мажоретки и танцови състави на ученици.