Кметът на Лозенец подаде оставка

  • 07 февруари 2017, 16:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium maria

[caption id="attachment_106078" align="aligncenter" width="640"]Жителите на Лозенец подкрепиха своя кмет в решението й Жителите на Лозенец подкрепиха своя кмет в решението й[/caption]

Днес в късния следобед кметът на Лозенец Мария Василева внесе своята оставка в Общински съвет Царево, съобщават от местната администрация. На общо събрание, състояло се на 6 февруари 2017г., пред жителите на курортно селище Лозенец, Василева съобщи че след изтичащия отпуск по майчинство тя няма да заеме отново длъжността кмет на морския курорт.

Мария Василева спечели на местните избори през 2011г, както и на тези през 2015г. и бе начело на Лозенец до месец август 2016г., когато излезе в болничен по майчинство. След изтичането на шестмесечния срок, тя имаше възможност да се върне отново на работното си място, но категорично реши да се отдаде на своето шестмесечно момиченце или както се изрази тя на състоялото се събрание

„За мен най- важни са хората около мен- моят съпруг и двете ми прекрасни рожби. Искам да се отдам изцяло на тях. Те го заслужават.“, заяви тя.

За да покажат своята подкрепа и съпричастност към взетото от Василева решение на събранието присъстваха кметът на община Царево инж. Лапчев, председателят на ОбС, както и общинският съветник. Кметът на Общината заяви, че е запознат с мотивите на Василева и те са изцяло лични и всякаква информация различна от тази е спекулация. Той благодари за постигнатите съвместни резултати и обяви че Лозенец ще избира своя нов кмет на частични избори, насрочени от новия президент.

Жителите на Лозенец също показаха своята подкрепа към досегашния си кмет и си пожелаха следващия кмет който ще застане начело на селото да бъде толкова успешен и деен както бе Мария Василева. От месец август 2016г. до днес длъжността кмет на Лозенец се изпълнява от Женя Гандиева.