Кметът на Мездра: Няма напрежение в града

  • 14 януари 2021, 08:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1

"В Мездра няма напрежение, има една огромна съпричастност с трагедията на това семейство. В крайна сметка и обществото трябва да знае истината”.

Това заяви пред Нова телевизия кметът на града Иван Аспарухов след смъртта на 8-годишно дете и опитите за саморазправа от близките.

Момчето бе открито мъртво пред къщата в петък. Полицията работи по две версии - смърт заради неправилно съхранение и боравене с огнестрелно оръжие, и че момчето е убито от пиратка.

"Предполага се, че престъплението е извършено от едно наказателно неотговорно дете.  Ние не можем да го разследваме, освен да снемем обяснения пред психолог. Не можем да го обесим и да го вкараме в затвора. То обаче е основен източник на информация. Не е нужно човек да е прокурор, за да разбере дали на детето може да му се влияе и внушава. Изразих тази претенция пред органите, жената (бел. ред. - майката на детето, участвало в инцидента) обаче продължава да се движи свободно”, коментира дядото на починалото дете - Тома Томов.

„Майката на детето, което е извършило престъплението според версията засега, се разхожда спокойно по улиците на града”, посочи още той.