Кметът на Поморие обяви горещи телефони и кой за какво отговаря

 • 20 март 2020, 12:56
 • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%98%d0%b2%d0%b0%d0%bd %d0%90%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%b5%d0%b2

Кметът Иван Алексиев нареди нови мерки в община Поморие и стриктно изпълнение на вече въведените срещу разпространението на коронавируса.

Той благодари на всички жители и граждани на общината за проявеното сериозно отношение и стриктно спазване на правилата и указанията на Националния оперативен щаб срещу разпространението на заразата COVID-19. Благодаря на всички, които сигнализират, бдителни са към всяка нередност и ни информират за всяко недобросъвестно отношение. Това е правилният начин максимално да ограничим епидемията в нашата община. Уверявам Ви, че всеки сигнал се проверява и се предприемат мерки, съвместно със служителите на РУП Поморие. Искрено благодаря и на доброволците, които искат да помогнат, всеки според собствените си възможности, и заедно да подкрепим всички в нужда. Благодаря Ви!, каза Алексиев.

С цел подобряване координацията между институциите на местно ниво по отношение на мерки, сигнали и социални услуги на територията на община Поморие против COVID-19, кметът, който е и председател на Общинския кризисен щаб нареди стриктни организационни мерки.

Сигнали за нарушения, като: Струпване на големи групи от хора на едно място; Неспазване на Заповедите, разпоредбите и инструкциите на Министерство на здравеопазването; Нарушаване на обществения ред и др. , могат да се подава към:


 • – Звено „ОРС“ при Община Поморие, тел.: 0700 11 301

 • – Павлин Новаков – гл. експерт „ОМП“ при Община Поморие – Секретар на общинския кризисен щаб,

 • тел.: 0596 2 63 15, 0885 70 60 56;

 • – РУ на МВР – Поморие, тел.: 0596 2 20 90 

 • Както и на телефон: 112

Отговорни лица за спазване на строга 14 дневна задължителна карантина от всички лица пристигащи на територията на община Поморие от обявените рискови държави са:


 • гл. инспектор Георги Куцаров – Началник на РУ на МВР – Поморие.

 • кметове и кметски наместници на територията на община Поморие.

За оказване на съдействие на лица в неравностойно положение и под карантина, чрез закупуване на храни, лекарства и стоки от първа необходимост, отговарят:


 • – Кметове на кметства и кметски наместници в община Поморие.

 • – Общинско предприятие „Социално обслужване“

Продължава записването на обявения горещ телефон – 0596 22351 в подкрепа на възрастни, самотни, болни и хора, поставени под карантина.

Основните улици в Поморие се дезинфекцират. Ежедневно се обработват паркове, детски площадки, съдовете за смет и автобусни спирки. Прави се всичко възможно за осигуряване на дезинфекциращи материали, маски, ръкавици и защитни облекла за МБАЛ, Медицински център, Лични лекари, РУП и ПБЗН.