Кметът на Раднево: Не може извършители на множество престъпления да остават ненаказани

  • 04 май 2016, 10:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 d267 856d

Стълкновението в Раднево на 2 май е в резултат на пропуски при раздаване на правосъдие. Това коментира в интервю за Kmeta.bg управникът на общината д-р Теньо Тенев.


"Не може извършители на множество престъпления да остават ненаказани или да се разминават с условни присъди или пробация. Вднага след това ще кажа, че пропагандираното от телевизионните екрани насилие също отключва ниски страсти. Вместо с едно "извинявай, не съм прав, сгреших" нарушението на правилата за движение по улиците да приключи, то ескалира до побой, който само по чудо не е приключил с гибелта на някой от младежите", заяви кметът.


"Едва ли има кмет на община, който ще се чуства щастлив , че населеното му място влиза в националните медии с кървави сбивания", каза Тенев по повод сбиването на пътя, което стана част от основните теми в обществото.


Кметът на Раднево отрече в града да има дискриминация по отношение на жителите на ромската махала. "В момента сме предприели една цялостна проверка в квартала. Очаквам до ден или два да ми докладват дали наистина две от магазинчетата там са собственост на задържания за опит за убийство Калчо, както и дали той или членове на семейството му са отпускали заеми срещу висока лихва на останалите жители в квартал Кантона", каза още Теньо Тенев.


Пълното интервю с кметът на Раднево четете утре само в Kmeta.bg