Кметът на Русе награди победителите в регионалния кулинарен маратон

  • 30 ноември 2014, 18:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 547b6526066c6

На 29 и 30 ноември в комплекс „Левента“ се състоя първият регионален кулинарен маратон за професионални готвачи. На събитието присъстваха кметът на Община Русе - г-н Пламен Стоилов, зам. кметът г-жа Даниела Шилкова, президентът на Асоциацията на българските готвачи – Андрей Токев и др.

 

В надпреварата взеха участие 17 състезатели (16 от Русе и 1 от Свищов), които получиха сертификати. От тях 6-ма бяха отличените финалисти, които се бориха за първото място днес. Те получиха задачата да приготвят ястия от продукти поднесени в „черна кутия“.


 


Наградите и грамотите връчиха Пламен Стоилов и председателят на журито Живко Димитров. Г-н Димитров благодари на организаторите за направата на това състезание и каза, че журито в пет членен състав е било обективно в своята оценка за Най-добър готвач на Русе 2014.  На 6 място с 1537 т. е Теодор Петров, 5 място с 1548т. – Илко Йорданов от р-т „Кралска закуска”, 4 място с 1820 т. – Анатоли Павлов от р-т „Опиум”.

 

На първите три места се класираха: 3 място с една точка повече /1821 т./ - Джелил Еюбов от р-т „Кръстникът”, 2 място с 2149 т. – Сали Али от р-т „Опиум” и  почетното първо място с 2150 т. се присъди на Александър Енчев от р-т „Опиум”. Той спечели правото да се състезава и на национално ниво. 

 

Кметът Пламен Стоилов поздрави наградените и сподели гордостта си, че имаме такива готвачи и това е едно начинание, което развива туризма в град Русе. Това събитие ще се превърне в ежегодно, стана ясно днес.

Организатори на събитието са Община Русе, Клуб на професионалните готвачи – Русе, Асоциацията на професионалните готвачи и комплекс „Левента”, както и ПГ по туризъм "Иван П. Павлов".