Кметът на Русе поздрави военния клуб по случай 125-тата му годишнина

  • 26 юни 2015, 09:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 1b43 a90d

Кметът на Русе Пламен Стоилов откри тържествен концерт във Военен клуб в града по повод неговата 125-та годишнина от полагането на основния камък от княз Фердинанд 1, за построяването на първия в България Военен клуб.


Пламен Стоилов приветства всички присъстващи в културния институт, като заяви, че е изключително щастлив, че в концерта вземат участие талантливи русенски деца, които развиват своята творческа дейност именно във Военния клуб. Той каза, че дори и в миналото, тази сграда не е събирала просто военни служители, тя е била културният център на Русе. Като бивш военнослужещ, кметът допълни, че познава сградите на Военните клубове в другите градове в страната, но русенският клуб е неповторим, затова всеки трябва да се гордее. Кметът на Община Русе изказа пълната си подкрепа във всяко едно начинание на институцията и пожела на работещите във Военния клуб още много юбилейни и празнични години.


Преди началото на концерта, пред входа на русенския клуб участие взеха музиканти от Общински духов оркестър – Русе, които придадоха още по-голяма тържественост на събитието.


Със съдействието, което оказва за решаване на социалните проблеми на ветераните и популяризирането на приноса им, Военен клуб – Русе доказва отговорност към съдбата на доблестните българи, служили на Република България, каза още кметът.


Галерия от събитието може да видите ТУК


 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юли на тема "Спортно лято" ТУК!