Кметът на Русе поздрави военния клуб по случай 125-тата му годишнина

  • 26 юни 2015, 09:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 1b43 a90d

Кметът на Русе Пламен Стоилов откри тържествен концерт във Военен клуб в града по повод неговата 125-та годишнина от полагането на основния камък от княз Фердинанд 1, за построяването на първия в България Военен клуб.


Пламен Стоилов приветства всички присъстващи в културния институт, като заяви, че е изключително щастлив, че в концерта вземат участие талантливи русенски деца, които развиват своята творческа дейност именно във Военния клуб. Той каза, че дори и в миналото, тази сграда не е събирала просто военни служители, тя е била културният център на Русе. Като бивш военнослужещ, кметът допълни, че познава сградите на Военните клубове в другите градове в страната, но русенският клуб е неповторим, затова всеки трябва да се гордее. Кметът на Община Русе изказа пълната си подкрепа във всяко едно начинание на институцията и пожела на работещите във Военния клуб още много юбилейни и празнични години.


Преди началото на концерта, пред входа на русенския клуб участие взеха музиканти от Общински духов оркестър – Русе, които придадоха още по-голяма тържественост на събитието.


Със съдействието, което оказва за решаване на социалните проблеми на ветераните и популяризирането на приноса им, Военен клуб – Русе доказва отговорност към съдбата на доблестните българи, служили на Република България, каза още кметът.


Галерия от събитието може да видите ТУК