Кметът на село Варвара: Заради липса на 2000 лева, 300 къщи стоят без вода

  • 03 ноември 2014, 15:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53ddc4949b76f

В село Варвара, община Септември, проблемът с стават ВиК-авариите още не е решен. Това заяви за агенция "Фокус", кметът Георги Пенев.


"Непрекъснато стават аварии, а хората са без вода. Става дума за цял квартал, защото водопроводът тръгва от единия край на селото и стига до другия, а това са около 300 къщи. Когато аварира тръбата, в нея влизат пръст и дребни камъчета, които задръстват целия водопровод и причиняват още по-големи проблеми" - заяви Пенев


"На срещата с кмета на община Септември Петър Бошев, получихме само обещания от него, че ще бъдат отпуснати средства, за да се оправи проблемния водопровод. Сумата, за която става дума е около 2000 лева. Излиза, че общината няма 2 000 лева, за да се поправи водопровода", каза също Пенев.


Той допълни, че щетите, които се причиняват от разкопаването на улиците, за да се отстранят ВиК-авариите са на много по-голяма стойност.


Проблемната отсечка е с дължина между 350 и 400 метра. Авариите постоянно стават на едни и същи места по нея, като те са започнали след като е бил направен новият тротоар.


Имало е случаи, в които домакинства са оставали цяла седмица без вода.