Кметът на "Северен" остава в ареста

  • 02 юни 2019, 18:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 32

Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. Той е обвинен за искане на подкуп от 60 хил. лв. от строителен предприемач, за да се издаде разрешително за строеж на жилищна сграда.

Другият обвиняем Иван Делевски, сочен като помагач, беше освободен с парична гаранция от 60 хил. лв. Според мотивите, той е привлечен на по-късен етап в престъпната дейност и неговата роля е второстепенна. Делевски обясни, че се занимава с доставка на строителни конструкции и намерените в колата му пари били капаро за строително хале.

Съдът не уважи искането на защитата на Ралев за по-лека мярка за неотклонение, съобщава БНТ.

В съдебната зала беше изтъкнато, че има данни за трайно и упорито поведение от страна на кмета за период от 5 месеца, с различни похвати да затруднява работата на строителния предприемач Здравко Ангелов и така да го принуди да плати исканата сума. Също така съдът смята, че има опасност Ралев да извърши ново престъпление. Според защитата няма сериозни доказателства срещу кмета. Прокуратурата ще обжалва по-леката мярка на Делевски.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!