Кметът на Смолян получи подкрепа от втората по големина група в Общинския съвет

  • 09 ноември 2015, 17:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d553b14 d795 d39d

"Съгласен съм да работя с всеки общински съветник-на открито и с ясна основа, съгласен съм, че има нужда от оптимизиране и в административното обслужване, и че конкурсното начало е най-добрият вариант. Така че нищо не ме притеснява от темите ,които са поставени. Готов съм да чуя всяко предложение и експертно мнение".


Това заяви кметът Николай Мелемов след тържествената първа сесия на новия Общински съвет. Той и групата от 11 души на ГЕРБ в новия местен парламент получиха принципната подкрепа на втората по големина политическа сила в лицето на местната коалиция КРОС, която има 7 съветника.


След края на церемонията, Кирил Асенов от КРОС и кметът Николай Мелемов обявиха договорката за подкрепа между двете групи в рамките на идните 6 месеца.


Асенов обясни, че КРОС поставя условия за бързи реформи, в замяна на които дава подкрепата на своята група съветници за 6 месеца. Сред най-важните 4 точки са избор на нов главен архитект на Общината, улесняване на инвестициите и създаване на подходяща среда за тях. От КРОС настояват и за бърза ревизия на разходите на общината, както и преразглеждане на действащите към момента договори, които имат нужда от актуализиране като цени и условия.Сред тях са тези за сметосъбирането и чистотата, както и тези с осветлението.


Ние смятаме да дадем кредит на доверие и да бъдем уникалния партньор на управлението с ясното съзнание, че ако не се изпълнят условията ще поискаме извънредна сесия с предложения за промяна в управлението на общинския съвет“, обобщи Асенов.


"Дали ще са 3 или 6 месеца, за мен са важни 4-те години. Аз ще работя така, както смятам, че трябва да бъде правилно и се надявам да удоволетворим и техните искания. Важното е , че си обещахме по всяка тема да има диалог с всички общински съветници. Крайно време е да има наистина европейско поведение, да има диалог. Заявявам, че ще уважавам мнението на всяка група, на всеки съветник и ще държа и общинска администрация да прави същото. Нещата са принципни“, заключи кметът Мелемов.


Споразумение не е подписвано между двете групи, предстои да се разработят темите в детайли и евентуално след това да се подпише меморандум за съвместна работа, стана ясно още на импровизираната пресконференция днес.


Още новини за Смолян и региона четете ТУК.