Кметът на Смолян се срещна с Иван Абаджиев

  • 08 ноември 2012, 15:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a078906fc1e

Книга за Родопите и диск с красотите на планината подари кметът на община Смолян Николай Мелемов на легендарния треньор по вдигане на тежести Иван Абаджиев. "Винаги сте добре дошъл в нашия град, било то по работа или просто на почивка”, каза Мелемов.


Иван Абаджиев изрази своите добри впечатления от Родопите и града. „Смолян е най-красивият град в България, в това съм категоричен. Преди последното ми посещение тук съм имал възможността да идвам, но заради ангажименти съм нямал много време, за да го разгледам. Сега обаче останах възхитен от Смолян и природата тук. Велико Търново също ми харесва, но Смолян за мен е най-красивият град”, допълни легендата на тежката атглетика. 


Известният като „Папата” на щангите през 80 – те години е в областния град по покана на националния отбор по щанги на Азербайджан, който е на поредния си подготвителен лагер в Смолян. По инициатива на треньорския щаб на азерите в момента се провежда семинар по вдигане на тежести, в който участва и Абаджиев. „През последните години точно това правя и в Америка, участвам в семинари, където на дълго и широко споделям знанията и уменията си в този спорт. Хората записват всяка една буква от казаното от мен и след това архивират всичко и се учат от мен”, коментира Абаджиев. Той ще остане в Смолян до неделя.