Кметът на Сопот покани Николова за патрон на Вазовите празници

  • 16 февруари 2019, 14:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9e%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5


Вицепремиерът Марияна Николова посети Сопот, където проведе работна среща с представителите на местната власт и ръководителя на общинската болница. По време на срещата кметът Деян Дойнов отправи покана към Николова да бъде патрон на предстоящите през юли Вазови празници. Тя посети къщата-музей на патриарха на българската литература, където доц. Григорий Вазов сподели детайли от историята на Вазовия род.

След това вицепремиерът заедно с Дойнов откриха нова модерна детска площадка в града. Николова подчерта, че инфраструктурата е ключова за създаване на условия за отглеждане на деца затова не трябва да се подкрепят всички усилия в тази посока.

Николова бе официален гост на ежегодния "Фестивал на виното и любовта". Заедно с кмета Дойнов извършиха традиционния ритуал зарязване на лозята в местността "Манастирска поляна". "Нека тази година да бъде щедра към страната ни и нашите производители, които са част от гръбнака на икономиката", сподели вицепремиерът, а след това откри традиционния за Сопот фестивал.