Кметът на Стара Загора изтегли любопитен късмет от новогодишната баница

  • 16 декември 2014, 18:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54907a121e7c4

Късмет по мерак се падна на старозагорския кмет Живко Тодоров от новогодишната баница, с която почерпи в аванс представители на местните и централни медии днес.


„През Новата година ще си имаш бебче…“, прочете леко смутен градоначалникът, който продължава да ергенува, въпреки постоянните подканяния на близки и съпартийци да мине под венчило. Последната закачака направи самият премиер Бойко Борисов неотдавна.


„Е, сега поне няма да имаш оправдание да отлагаш сватбата заради липсата на детски градини“, заяви премиерът, който преряза лентата на първата нова забавачка в Града на липите от 30-ина година насам.


„Въпреки кризата ще приключим годината с финансов излишък“, заяви със задоволство Тодоров.


Той подчерта, че последните 10-ина месеца от мандата на неговия екип ще бъдат особено напрегнати.


„Трябва да бъдат финализирани европроекти за над 150 млн. лв, освен това трялва да се подготвим за силен старт за новия програмен период“, посочи кметът. Обновен градски транспорт с нови тролеи и всички екстри за информация и контрол, нов градски парк, нови велоалеи, нов младежки център, нова детска ясла  - това са само част от  социалните и културни обекти, които ще зарадват старозагорци още през следващата година.