Кметът на Стара Загора направи заявка за втори мандат

  • 11 ноември 2014, 08:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5461ca00733b2

Заявка за втори мандат – така може да се определи публичния отчет на старозагорския градоначалник Живко Тодоров за трите изминали години. Едва ли е случайно, че равносметката бе направена в понеделник вечер, на историческия 10 ноември.


Акцентът разбираемо бе върху започнатото и свършеното през третата година на неговия мандат. Старозагорската община е реализирала или работи по проекти за над 200 млн. лв. Само този факт е достатачен да обезкуражи и най-отявлените критици на младия кмет, който пое поста още ненавършил 30 години.


Във всяка от областите бяха посочени красноречиви цифри и факти. И в тази все още трудна за бизнеса 2014-та общината е в завидно финансово здраве. Два месеца преди края на годината в общинската хазна са влезли близо 95 на сто от планираните приходи. И Международната рейтингова агенция „Стандард енд Пурс“ съвсем логично потвърди дългосрочната си положителна перспектива за развитие на общинатта ВВ+. В културния живот проходиха събития като ежегодния фестивал „Зара-джаз“  и кинофеста „Златната липа“, които далеч надхвърлят тесните рамки на провинциалните амбиции.


Нова лекоатлетическа писта, нова  eспортна зала, нова страница в старозагорския футбол, множество спортни и фитнес-площадки за масов спорт и отдих – това пък са щрихи от постигнатото в една дейност, в която младият кмет по принцип плува в свои води.


„Благодарим ти за куража в битката срещу незаконното строителство в ромския кв. „Лозенец“!, „Браво за първата нова детска градина от десетилития насам !“, „Хвала за променения облик на града!“ – това бяха само част от добрите думи към кмета Тодоров. И те наистина прозвучаха като покана и обещание за подкрепа и зя неговия втори мандат.