Кметът на Свищов: Не сме напълно готови за зимата

  • 09 ноември 2014, 16:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 540c45f6751df

Община Свищов е подготвена за зимата, но не мога да съм категоричен, че сме напълно готови. Това сподели в интервю за ''Фокус'' Станислав Благов, кмет на община Свищов. Той даде посочи като пример природните бедствия от изминалите месеци и призна, че не може да бъде категоричен в оценката си.


''Видяхте, че дори част от най-силните общини в България – Бургас, Габрово, Велико Търново, въпреки заявката, че са готови, пострадаха. Изпитанията понякога са толкова големи, че каквато и готовност да заявяваме, всъщност се оказва, че обстановката ни изненадва'', каза още кметът.


Той обясни, че договорите с почистващите фирми вече са подписани. Осигурени са и техника, както и достатъчно сол, пясък и всички необходими консумативи.


''Знаем, че в Свищов зимите са изключително тежки и се надяваме да няма изпитания, които да не можем да посрещнем. Като цяло сме подготвени'', заяви Станислав Благов.


Според него, единственото опасение идва от продължаващите строително-ремонтни дейности по два много големи проекта, които се реализират в града в момента.


''Подобни мащабни проекти не е имало в последните 30-40 години. Единият е свързан с изграждането на пречиствателна станция за отпадни води. Стойността му е над 28 млн. Вторият проект е свързан с ОП ''Регионално развитие” в частта й за ''Зелена и достъпна градска среда. Той е за 5 млн. лв., но ако ние съумеем да затворим някои от участъците, които са на главните пътни артерии на Свищов, няма да имаме някакви проблеми", добави още градоначалникът.


Според него, при добри метеорологични условия тези дейности ще приключат до края на следващата седмица. 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!