Кметът на Тетевен: Бъдете солидарни, помогнете на нуждаещите се!

  • 25 март 2020, 11:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium teteven

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се обърна с призив към съгражданите си да помогнат с каквото могат в борбата с коронавируса. "Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Ресурсите на държавата и възможностите на общината са ограничени. Много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки. Обръщам се към всеки един от Вас, който има желание и възможности да помогне, да се включи в Кампанията по набиране на доброволци. Вашето съдействие е нужно за осигуряването на социален патронаж на най-рисковата група – възрастните хора, като при необходимост да разнасяте храна по домовете им, да ги снабдявате с продукти от първа необходимост и други", написа д-р Бояджиева във фейсбук. 

Всеки, който е готов да се включите като доброволец, трябва да пише на следния електронен адрес: mayortn@abv.bg или позвънете на телефон: 0678/ 5 22 00. Важно е да се посочват трите имена, професионалните умения и телефон за връзка. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при възникване на необходимост, ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства.

"Остава ни надеждата, че отговорността на всеки от жителите на общината и стриктното спазване на предприетите ограничителни мерки ще подпомогнат усилията на всички нас за справяне с трудната ситуация. Въпреки това сме длъжни да бъдем подготвени. В този важен за страната ни момент, човешката солидарност и подкрепа е най-значимата ценност, благодарение на която трябва да се съхраним като народ. Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!, каза още кметът на Тетевен.